הלבנת שיניים
שיניים מכוסות כתמים מזיקות מאוד למראה שלנו ולרושם שאנו מותירים ולכן כדאי מאוד לעשות כל מה שניתן כדי להיפטר מהצרה הזו במהירות האפשרית ולחזור לחייך בפה מלא. טכניקות להלבנת שיניים נפוצות מאוד בימינו וזמינות לציבור הרחב. שיניים עלולות להצהיב או לשנות את צבען בגלל ניקוטין, קפאין, גנטיקה, גיל, חבלות, טיפולי שורש ועוד. זיהוי מהיר של הבעיה יחסוך לנו אי נעימות רבה. במהלך ההלבנה מתקיים חמצון של הדנטין (השכבה הפנימית של השן) ואחריה תתכן תחושת רגישות בשיניים אבל זו תעבור בדרך כלל אחרי מספר שעות. הלבנה אמורה להיות אפקטיבית במשך כשלוש שנים לאחר תום הטיפול ויש לדאוג לתחזק אותה מפעם לפעם.
שיטות הלבנה
ישנן מספר שיטות להלבנת השיניים. ניתן לבצע אותה במרפאה עם חומר הלבנה על השיניים (לרוב זהו הידרוגן פראוקסיד) בסיוע מנורת לד או אולטרא סגול שמטרתם לזרז את ביצוע תהליך ההלבנה. אפשרות אחרת היא הלבנה ביתית במהלך השינה. התהליך נעשה תוך שימוש בסדים מפלסטיק בהתאמה אישית, שהמטופל מניח במשך כשעתיים בפה מדי יום ותוך שבוע אמור לקבל תוצאות חיוביות. בהלבנה מקומית מטפלים בשן או שתיים שספגו כתמים וזאת באמצעות קידוח בשן והוספת חומר הלבנה מתאים. כמו כן ניתן להשתמש במברשות שיניים ייעודיות ובשטיפות פה יומיומיות.
גורמים המזיקים לשיניים לבנות
התפתחות הסכנה לכתמים חוזרים על השיניים, שמחייבות הלבנה נוספת, מתבצעת תוך הימנעות מנקיטת שורה של פעולות שפוגעות בלובן השיניים. רופאי שיניים ממליצים לא לעשן במהלך טיפולי ההלבנה, להימנע משתיית מיצים ממותקים ויינות, להימנע מקפה בבוקר אחרי ההשכמה. לצחצח יותר ולהשתמש במשחת שיניים ייעודית להלבנה. חשוב לזכור שרק רופא שיניים מוסמך יכול לבצע הלבנה ואין זה מתפקידה של השיננית או הטכנאי. כדאי להיזהר מתרופות סבתא מסורתיות כמו צחצוח במיץ לימון, שכן אלה יחבלו בהלבנה ולא יסייעו לה. יש לזכור כי הדנטין יספוג צבע עם הזמן ונצטרך לבצע טיפולים כדי לתחזק את ההלבנה.