כירורגיית פה ולסת
המונח "כירורגיית פה ולסת" מתאר שורה של טיפולים בהפרעות הפה והלסת אשר באות לידי ביטוי במחלות, גידולים ועיוותים בחלל הפה והלסת כולל עצמות הפנים. תואר "מומחה" ניתן לרופא השיניים אחרי חמש שנות התמחות באחד מבתי החולים המוסמכים לכך בארץ. תחומי ההתמחות שלך כירורג פה ולסת כוללים מגוון טיפולים כמו ניתוחים בחלל הפה (שיניים כלואות למשל), עוויתות בפנים, ניתוח ללסת בולטת או מוקטנת, מחלות וגידולים בבלוטות רוק, טיפולי זיהומים בפנים או בצוואר, ועוד.
טיפול בשן בינה כלואה
שן בינה היא השן הטוחנת השלישית שבוקעת אחרונה ונמצאת באזור האחורי של הפה. במקרים רבים היא מקור למחלות וזיהומים וזאת במקרים בהם אין מספיק מקום בפה עבורה ואז היא עלולה לגרום נזקים לשיניים סמוכות ולמחלות חניכיים. בחלק מהמקרים ממליצים רופאים על עקירת שן בינה כלואה גם אם המטופל אינו מרגיש כאב קבוע. אם השן כלואה מתחת לגובה העצם ואין לה קשר לדלקות – רצוי להימנע מעקירה מאחר שיש סכנה ממשית לפגיעה בעצב. לעומת זאת, במצב של שן בינה כלואה מעל לעצם עדיף לעקור כדי למנוע דלקות ופגיה בשן הסמוכה. לעתים אפשר לעקור רק את הכותרת בלי לפגוע בשורשי השן. זיהום חמור באזור שן בינה כלואה עלול הביא להשפעה הרסנית על בריאותנו ולכן אין להסס וחובה לעקור אותה בעצת רופא השיניים שלנו.
ניתוח הרמת סינוס
ניתוח הרמת סינוס נכלל במסגרת כירורגיית פה ולסת. הצורך בו מתעורר כאשר נגרם לנו אובדן שיניים כתוצאה מעקירה או שברים. אובדן שיניים גורם לאובדן עצם התומכת בשיניים ומונע שיקום באמצעות שתלים. הסינוס הוא חלל אוויר בצד של האף שלנו, אשר קשור להפקת הקול ויש להרים אותו כאשר גובה העצם יורד בגלל אובדן שיניים. את הפעולה מבצע כירורג מוסמך לאחר התייעצות ורק לאחר ביצוע ההרמה ניתן לבצע השתלת שיניים במקומות המיועדים לכך. הטיפול ייעשה רק לאחר צילום CT ובירור מקיף של מצבו הבריאותי של המטופל. הוא אינו ניתן לביצוע מיידי אם המטופל סובל מסינוסיטיס.